About Me

My photo
Butterworth, Pulau Pinang, Malaysia
hello everybody..assalamualaikum.. selamat sejahtera..this is my district where i expressed my feeling, show myself and i collaged my life. i really enjoy snaping pics!..this is my life...have a nice day to all bloggers..(^_^)..

Friday, December 9, 2011

where can i get those beautiful Creamy Scones?















Mna nak dpt Scone2 yg sedap nyedap ni ha? lapar pulak rase. ni gara2 tgk series 'suri rumah terdesak' ar ni..pandai tol pompuan tu buat scone nak bg kat mmber2 dia. lisa kaki tido..belajar buat scone ek!! ngeee(^_^)

Thursday, December 8, 2011

Twilight Saga: Breaking Dawn




salam sejahtera kepada peminat2 pontianak di seluruh dunia.
kebanyakan aku terima respon2 dari res-pondan2 di luar sana menyatakan cita ni bosan..tapi ada jugak yg kata sweet dan romantik. terpulang la. bg aku,bosan dan romantik.. ada scene2 yg bosan,ada jugak part2 yg romantik(sapa yg tgk tu,dia tau la kan kat mna yg romantik tu). aku rasa la kan,msa aku tgk cita ni kat wayang,kalau pengarah nak pendekkan cita jadi 15min pon org paham lagi. cita dia ringkas ja,tapi panjang. bella kahwin ngan edward,,(jacob tak suka*for sure),bella pi honeymoon ngan laki dia(ada part2 romantik), bella mengandung,time ni la diowang pelik. mna ada lagi manusia mengandungkan anak vampire. ramai la pulak konco2 werewolf nak bunuh anak tu..kalau bunuh anak tu,bella sah2 la mati sekali. korang ingat edward ngan jacob nak tgk sja? msa ni la jugak edward ngan jacob rancang dn bekerjasama nak lindungi bella dari werewolf(untuk makluman,vampire ngan werewolf tak sehaluan,tak mungkin diowang akan sehaluan). anak dlm kandungan bella pulak,hisap darah bella sndiri,sampai bella kurusss kering mcm org tua..tapi bella syg kat anak tu. edward siap dgr lagi apa yg anak tu ckp dlm rahim bella(vampire sense). jadi,utk bella dapat kan nutrition,konco2 vampire bg bella minum darah(pack darah yg diowang curi dari hospital),dan cara tu berkesan,at least,bella dapat tahan..dah la anak dalam rahim bella cepat mmbesar. cepat giler kot. kalau aku tgk cita tu,umah diowang siap ada mesin xray ngan ultrasound lagi nak cek anak dlm kandungan bella. org yg mengandung tak leh buat xray kot,ingat aku tak tawu..dah la aku belajar bnda2 mcm gini,nmpk sgt diowang tak tawu hukum hakam xray. bahaya untuk anak dlm kandungan(tibe2 masuk part ni). tapi,ank bella tu bkn manusia..lantak la diowang nak buat xray pon. last sekali,bella beranak..dapat anak comel giler..dan..bella mati. jacob masuk umah,nak bunuh anak bella(anak tu tak tawu makhluk ape,tapi muka manusia),tapi bila dia tgk muka anak bella tu,terus dia ter'stop' dan terduduk..tak sampai hati nak bunuh kot. owh,aku dh cakap last sekali dh ek tadi,ok,ni last yg betol2...last sekali bella jdi vampire. so,jalan cita dia best,tapi highway dia panjang sgt dan bosan. tapi still best,tapi bosan. pandai2 la korang nak evaluate ok! syg lisa rambut afro!

Saturday, October 29, 2011

wow


lisa surihani ngan aaron aziz..hahha..so suuwiiiiitttttttttttttt

Saturday, October 22, 2011

stylo la bro

tak payah nak cari enpon canggih2 main angry bird! haha

Friday, October 21, 2011

BAPAK AR..DORAEMON NGAN NOBITA DAH TUA!

BAPAK AR..DORAEMON NGAN NOBITA DAH TUA!





Saturday, October 15, 2011

prottttttttttttttttt

PROTTTTTTTTTTTT PRETTTTTTTTTTTTTTTTTTT. tercari2(smbil 2 belah tangan telangkup atas kepala)! hoi ajay nazir! kau kentot! busuk satu bilik. tapi bunyi pelik semacam. terkibas2 kain pelekat kau. nasib baik sistem pengudaraan dlm bilik ni sebaik sistem kat umah simon powell. kalau tak,boleh mati semut2 yg melata dlm bilik aku ni. ni yg terasa mcm nak tembak angry bird ni.

Saturday, October 1, 2011

tak tawu nak letak tajuk apa

Selamat sejahtera buat semua para bloggers(skema seketika). Perghhh,bersawang blog aku. Nampak sgt berkurun tak update blog(sambil sapu2 sawang). Meluahkan perasaan sama ada geram ke,tak puas ati ke,merupakan satu jalan untuk kita hilangkan segala masalah yg berserabut serabai yg ada dalam kepala hotak kita.. ruang blog ni adalah salah satu medium yg mudah utk kita lemparkan perasaan tak puas hatiii,geram etc.  jadi,aku nak luahkan perasaan geram aku terhadap mat bangla yg dudok sebelah aku dlm bus,masa aku  balik penang tempoh hari(sakit hati habaq hang!)

First,mat bangla ni dok sebelah aku,asyik dok buat phone kol je..(dah la pakai BlackBerry,saja nak nak buat aku sakit hati). Kalau sembang slow2 tak pe la jugak..ni kalau boleh,nak bg semua org dlm bus dgr apa yg dia sembang(aku kena blajaq bahasa bangla baru aku paham apa yg dia ckp). Ok,kalau satu phone kol,tak pe la jugak..banyak kot! Aku nak tido pon tak senang bai.(wow,garangnye kau). Dah la sembang dgn high volume,hilai tawa tu yg aku tak tahan..dia ingat dia sorang je kot naik bus. Yg tak leh blah,aku tgk dia dail nombor org yg dia nak kol,bknnye dia save(wau,sempat aku usha..nampak sgt mcm aku tak puas hati dgn dia;mmg pon!).

Sepatotnya mat bangla tu dok single seat,aku dok double seat(sebelah tgkap,tmpt favorite aku,leh tgk pemandangan indah hutan2 malaysia) dan seat sebelah aku ni kosong(info:aku dok depan sekali). Tibe2 ada la awek ni dtg,nak dudok sebelah aku dan awek tu berhenti kat sebelah driver(kedengaran mcm driver tu cakap dgn dia). Driver tu bersuara,dia soh mat bangla tu tukar ambik tempat bdk pompuan tu. Adoi,ape la malangnya nasib aku. Nasib baik bkn lisa surihani,kalau tak,mmg aku tak kasi mat bangla tu tukar tempat. Hahaha..geli bulu kaki aku.

Ok,kita sambung kepada masalah phone kol yg banglaa tu bagi kat aku..bkn setakat phone kol je wei,dia siap kentut lagi kot..itu yg aku geram gilerrrr. Busuk macam @#$%^%$...mls nak describe..nnti jadi panjang lebar pulak description aku. Yg penting,sumpah aku bau busuk kentut. Dan yg paling tak penting,dia kentut banyak kali,sbb banyak kali aku bau busuk kentot! Ggrrrrrr…sila tembak kepala aku!

(ade lagi sambungan di mana aku turun bas dekat tgh2 highway sebelum penang bridge; bkn tempat sepatotnya aku turun,di mana ayah aku tunggu kat jeti sedangkan dia tak bawa satu pon alat telekomunikasi utk berhubung dgn aku!)

Argghhh,cite je la(sebenarnye malas nak taip). Aku berjalan tgh2 highway(ada moto nyaris nak touch aku) mundar mandir cari pertolongan . nasib baik bus tu drop aku dekat2 dgn tol..ade la bangunan touch n go,dimana terletaknya pak guard yg sudi nak hantar aku ke jeti. Aku terpaksa pusing jauh sbb nak masuk dalam kawasan tu(yg dipagari gilerr luas). Gelap,gerun(nasib baik aku laki)..takot kalau2 ada org nak perkosa aku(ada ker). Wahhh,syukur pak guard tu nak hantar aku nek keta..bebel2 pak guard tu terhadap driver bus. Syukur,bila aku sampai,ayah ngan adik aku mcm terpinga2.

p/s:lisa kakitido,jgn risau yer..haha

Wednesday, September 14, 2011

Tu ja nak habaqqqq

After a few days packed-full classes, eventually and thank god-fully, tomorrow I got no class. tapi kannn,dlm jadul aku,ada presentation(4th year who are the presenter). Kelas kami digalakkan attend,so we(my frens and I) were thinking that we are not compulsory to attend. Yeay…at last boleh bangun lambat. Bukan senang nak dpt cuti ni,Saturday pon ada kelas. Gunakan waktu cuti sebaik mungkin(meaning=waktu tido seenak mungkin). Tu ja nak habaqqqq.. haha(evil laugh)

p/s:jgn jeles lisa surirumah.

Monday, September 12, 2011

Tibe2 geli geleman

nape tibe2 aku nak letak gmbar katak ni????


besar2 pulak tuuuuuuuuu. rase mcm nak ambik katak ni soh dia baring atas perot aku,mesti sejukkk..tido smpai ke esok pagi!
eh,katak purple! comey pulak(^_^)
ngeeeeeeeeeeeeeeeee



cari gmbar katak,terjumpe pulak gmbar buaye. bapa besar giler..buaye darat namenye ni. nak bela sekor letak depan umah. nak soh dia kwn ngan katak2 comel aku! hahahah

sje suke2 lisa surihani..peace no war(tibe2 lisa surihani)

Saturday, September 10, 2011

Mungkin aku ada buat silap pada masa lampau

Alangkah indahnya laut itu tempat aku main dgn ikan paus..
Alangkah indahnya gunung berapi itu tempat aku tanam pokok2 bunga kertas dan kekwa(garu pale)
Alangkah indahnya aku dapat bertafakur atas kapal terbang yg sedang  gagah terbang(gagah?)
Alangkah indahnya aku dapat baring atas rumput hijau yg lembut sambil di sapa angin sepoi2 bahasa..
‘Apit,bangun lekaih..mak nak pi keja dh ni’..owh lupa,aku praktikal arini..malasnyer nak bangunn(bangun dan duduk ats katil smbil garu pale:-selimut masih tak lepas)..

(warming up all my jarissss including jarissss kakissss,ready to type:)

Itu cite mggu lepas ar,skrg kat hostel. Nape la aku balik awai sgt,bkn ade sape2 pon kat sini..adik2 junior ada ar(menurut mmber aku,adik2 junior semua hot2)
Hot ker??..aku tgk biase je(tak mungkin,aku tgk lelaki rupenyer)..yg hot tu mesti adik2 pompuan…hahah..yg pompuan aku belom tgk lagi. Ini menunjukkan aku seorang muslim yg menjaga mata..ngohe3.

Mls la aku nak usha2 ni,bkn dapat paedah pon..lain la muka2 diowang ada iras2 lisa surihani..elena gilbert ker..muahahhaha(ketawa berirama)


Ok,aku sakit ati betol dgn kolej tahun ni..(nasib baik diowang renovate toilet dan upgrade toilet to ala2 5 star,mozek mmg tak leh blah)..aku merempat kat bilik mmber gara2 tak leh nak check-in. 6 bnda yg buat aku bengang(cikit):
1.aku sampai awal,dan ofis tutop
2.sabtu-aku pegi ofis 2 kali,masih tutop..
3.kali ke-2 aku pegi,terserempak ngan felo,diowang ckp kena check-in esok
4.felo sorang ni ckp kena pakai baju kolej,kalu tak kena halau(mata mengecil geram).
5.aku g umah cpupu,dan balik jam 6ptg,dan dpt tawu yg beberapa kwn aku dh leh check-in(msih geram dekat felo)
6.teringat kisah aku masa cuti bila ofis kolej kol aku yg aku tak check-out,sedangkn aku check-out..

Aku teringat je ok..aku tak lepas geram kat mane2 pon,tak lepas geram kat
1.kucing
2.dinding
3.makcik kafe sekalipon.

p/s:aku pon tak tawu nape aku balik awal
BERITA:roadtax keta ayah aku dah expired. Lisa,beli kat I keta sebijiJngeeee


Ini semua dugaan. Mungkin aku ada buat silap pada masa lampau. Tarik nafas,hembus nafas(ok apez,jom tgk FB)

Friday, September 9, 2011

cube2 je la

‎~ni ke nombor hp awk?
1)memula key in 3 digit pertama hp anda (tak termasuk 01x)
2)darab 80
3)tambah 1
4)darab 250
5)tambah 4 digit akhir nombor telefon anda
6)tambah lagi 4 digit akhir nombor telefon anda
7) tolak 250
8) bahagi 2

btul kan ? :D

Monday, June 20, 2011

price tag.

video

Seems like everybody's got a price, 
I wonder how they sleep at night. 
When the sale comes first, 
And the truth comes second, 
Just stop, for a minute and 
Smile 

Why is everybody so serious 
Acting so damn mysterious 
Got your shades on your eyes 
And your heels so high 
That you can't even have a good time 

Everybody look to their left (yeah) 
Everybody look to their right (ha) 
Can you feel that (yeah) 
We're paying with love tonight 
It's not about the money, money, money 
We don't need your money, money, money 
We just wanna make the world dance, 
Forget about the Price Tag 
Ain't about the (uh) Cha-Chang Cha-Chang. 
Aint about the (yeah) Ba-Blang Ba-Blang 
Wanna make the world dance, 
Forget about the Price Tag. 

Okay! 
We need to take it back in time, 
When music made us all unite 
And it wasn't low blows and video hoes, 
Am I the only one getting tired 
Why is everybody so obsessed 
Money can't buy us happiness 
Can we all slow down and enjoy right now 
Guarantee we'll be feeling Alright. 

Everybody look to their left (yeah) 
Everybody look to their right (ha) 
Can you feel that (yeah) 
We're paying with love tonight 
It's not about the money, money, money 
We don't need your money, money, money 
We just wanna make the world dance, 
Forget about the Price Tag 
Ain't about the (uh) Cha-Chang Cha-Chang. 

[ From: http://www.metrolyrics.com/price-tag-lyrics-jessie-j.html ]

Aint about the (yeah) Ba-Blang Ba-Blang 
Wanna make the world dance, 
Forget about the Price Tag. 

[B.o.B] 
Yeah yeah 
Well, keep the price tag 
And take the cash back 
Just give me six strings and a half stACK. 
And you can keep the cars 
Leave me the garage 
And all I.. 
Yes all I need are keys and guitars 
And its with in 30 seconds I'm leaving to Mars 
Yeah we leaping across these undefeatable odds 
Its like this man, you can't put a price on the life 
We do this for the love so we fight and sacrifice everynight 
So we aint gon stumble and fall never 
Waiting to see this in the sign of defeat uh uh 
So we gon keep everyone moving their feet 
So bring back the beat and then everyone sing 

It's not about the money, money, money 
We don't need your money, money, money 
We just wanna make the world dance, 
Forget about the Price Tag 
Ain't about the (uh) Cha-Chang Cha-Chang. 
Aint about the (yeah) Ba-Blang Ba-Blang 
Wanna make the world dance, 
Forget about the Price Tag. 

It's not about the money, money, money 
We don't need your money, money, money 
We just wanna make the world dance, 
Forget about the Price Tag 
Ain't about the (uh) Cha-Chang Cha-Chang. 
Aint about the (yeah) Ba-Blang Ba-Blang 
Wanna make the world dance, 
Forget about the Price Tag. 

[Jessie J -Outro] 
Yeah, yeah 
Oo-oooh 
Forget about the price tag.

Wednesday, June 15, 2011

melayu














Tuesday, June 14, 2011

sMilinG OwL















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...