About Me

My photo
Butterworth, Pulau Pinang, Malaysia
hello everybody..assalamualaikum.. selamat sejahtera..this is my district where i expressed my feeling, show myself and i collaged my life. i really enjoy snaping pics!..this is my life...have a nice day to all bloggers..(^_^)..

Sunday, January 16, 2011

War of the balloon...coconut fever..

Next event aku hadirkan diri aku ke majlis Hari Interaksi dan Sukan PDR...budak second year(aku la tu) yg kena handle...aku rasa event ni best la kannnnnnnnnnnnnn...mmg best pon..hahhaha..malangnya aku tak leh nak compare ngan tahon lepas sbb tahon lepas aku tak attend(got problem ngan JPA..)..tapi diowang ckp taon ni ramai yg mai..tu yg meriah...huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu....perang belon ayaqq,cari gula2 dalam tepong..aku rasa itu mmg adat sukaneka la,dah mcm tak dak game lain...tapi ok what..kitorang have fun jer...nak pulak ramai staff2 ngan pensyarah2 bawak anak2 diorang..lagi la fun...tambah,anak2 diorang pulak take part...agak havoke(aku tak sure spelling dia mcm mna) di situ..mmg shwweeeet sgt la anak prof masok kmplan aku...(kmpln no 4 dan juara sekaligus)...logo kitorang pon kitorang suroh dia yg tuliskan...siap tulis 'saya syg ayah'..shweet kan...(bajet nak ambik hati prof)..tu bkn idea aku..tu idea senior2..hahhaha...mmg kesengalan mereka setahap dgn kesengalan kami...

   Next game is junjung kelapa atas kepala....kononnya ramai la yg akan bersusah payah menjunjungnyer..tapi aku tgk beberapa budak first year cekap GIL nak MAM menjunjung kelapa atas kepala mereka...aku pon tak leh buat dowh...mungkin diorang selalu dikerah kat kampung suroh bawa kelapa kalau jumpa kat tepi jalan..salute ar adik2 comel first year(sapa yg boleh buat je la.....)..
       Last game was bowling padang and our group have won this game...caya la...(aku sumbang 7 point)...nampak jer mcm senang time testing...padahal,bila game dah start semua gelabah,mula la baling buah nyoq herot..melencong jauh nak mampoih..
   Game2 kat atas ni mmg nampak boring,volley ball,perang belon,gula2 dalam tepung, bowling padang,junjung kelapa...tapi bila penyertaannya dipenuhi dgn peserta PDR,makcik kafe pon rasa macam nak main...bakat2 terpendam budak2 PDR ni mmg tak leh disangkal lagi la...bagi aku semua PDRia ada bakat tersebut.."bermain"...time game betol2 pon diorang nak main..time game tak start lagi pon diorang nak main..tak paham aku...
    Yang bestnyer time perang belon..(kena rampas bendera negara pihak lawan)..aku tgk muka staff2 cuak jer bila org jerit serang..kelakar nak MAM...nak baling belon kat aku,tak kena...(tapi last sekali kena jugak..sipi je ok..)..plan kitorang mmg menjadi,kami soh anak prof yg ambikkan bendera,suroh dia lari laju2,kitorang protect ar..lagipun,sapa yg nak tuju belon ayaq kat anak prof??..tak berani punya..hahha...

    Tapi bila dah time kitorang jadi penonton..mula la ada otak2 sumbang/sengal yg plan nak kenakan mereka yg bermain...kat tgn kitorang masing2 ada ada belon ayaq...bila diorang start nak perang sesama sendiri..kami pon kacau ar...throw the balloon next to them...pastu mula ar perang betol2...yg baling sana,yg baling sini..tu la aku ckp...depa tak pernah nak serius,time main pon nak main2..game tepong pon satu hal...bila dah start "main"..semua org nak di targetkannye...asalkan ada org sebelah,nak jugak penohkan tepong kat bdn bdk2...
      Brainwash ngan senior....mmg wash betol2 ar..hahhaha....kesian diorang...kami basahkn semua bdk first year...simbah diorang ngan berbaldi-baldi air....menjerit kot...ngan air oren pon jadi...adoi....sabar je la adik2 noh...

Thursday, January 13, 2011

Baby face...


Muka2 cute utk santapan rohani...moga kalian terhibur dgn gambar baby2 comel ni..tak kan memanjang aku nak letak pic aku jer..sapa nak anak dia muka macam ni angkat tgn??..perghhh..ramai gilaaa...aku tau,semua nak anak yg comel2..bkn tak boleh,boleh...cari la bini yg comel2..hahahha.....uish,ke situ pulak noh...baby anugerah Tuhan...comel ka tak comel ka tu semua kehendak dia...tapi aku rasa semua baby comel..betol tak??...anak sapa tak comel??..habaq mai...semua mak2 n bapak2 ngaku yg anak depa comel(time baru lahir je la..)..tak semestinya kalau nak anak comel kena kawin ngan bini comel..atau kawin ngan laki comel..perlu kerrrrrrrrr....

Kadang2 genetik memainkan peranan..tapi kalau Allah nak bg yg comel..Dia bg jugak...semua ketentuan dia..kan..aku suka sgt tgk muka bdk2 ni...air muka diorang mmg innocent..bdk2 kan,tak byk buat dosa..tak mcm kita,dah hidup 20,30,40 tahun..dah banyak dosa kita kumpul...dah byk bangunan dosa yg kita bina secara sedar ataupon tidak..kalau diberi pilihan,aku nak jer jadi budak2 balik...boleh buat mcm2 bnda,tak payah pikir byk2..tak payah pikir panjang2..cukup time mak panggil mkn nasi,kita balik mkn nasi...cukup time tidoq,letak kepala atas bantal,teros lenyap di ulik mimpi...tapi sekarang..susah nak ada masa makan nasi dgn mak..bila letak je kepala atas bantal,susah nak tidoq sbb dok pikiaq masalh siang tadi...tu la,bila kita dah meningkat dewasa,umur pon dah makin tua...mati pon around the corner..sbb tu kita kena beringat...(takot pulak aku baca2 balik ayat aku)..tapi benda ni betol..kita tumpang je kat dunia ni..dunia ni milik Allah...(kecomelan pon milik-Nya).....yg penting kita harus berdoa dan teros berdoa...agar doa kita sentiasa sampai kpd-Nya..agar doa kita sentiasa menjadi senjata kita utk teruskan perjuangan kita...

Jadi,back to the adik2 yg comel...we can be as comel as them..we also can be as innocent as them,as well as kita jaga hubungn kita dgn Allah serta makhluk2 nya...lakukan apa yg disuruh..tggalkan larangan-Nya...saranghae..

Burger and watching series...

Tension betol tenet malam ni..LEM nak MAM…nak buka fb,asyik ‘hang’ jer..dah tak tawu dah nak buka ape.… Ingat kan nak jual hotdog,nugget ngan fries malam ni.. Ye la,nak cari duit.. Pemasaran aku ada buat jual2 ni,so aku kena tolong la nak tingkatkan jualan,lagipon skrg tgh hujan,so aku tak la risau sgt,kalau ujan,ramai yg nak beli(technically,it is called ‘kebulur’..)..aku tak payah gi bilik ke bilik…EEYYYUUU..tak der masa aku nak pi bilik org jual hotdog..malas aar…tapi nak wat cmna,kena buat jugak..kalau tak,tak dpt income….aku ada handle satu program ni,pertandingan modern dance…sponsor pon susah nak cari…tu yg kena cari duit lebih sikit tu..sakit hati dan pening kepala aku pikirkan pasal benda ni…Tapi exco pemasaran aku bgtau tak payah jual,dia nak jual kat blok dia(info:exco pemasaran adalah female)…so,aku free la malam ni..esok pagi tak der kelas,kelas ptg jer..itupon kena gi HUKM..pergh best gillerrrr….leh bangun lewat sikit..asyik2 kelas di awal pgi jer…

Burger jumbo beef tambah cheese…itu jer yg aku mkn mlm ni smbil tgk series Misfits..kena la tambah singgit kalau nak tambah cheese…baik aku mkn McD ja..lama dowh tak mkn McD..rndu pulak…JPA tak masuk lagi…JPA pon sama,selembab internet JARING skrg ni..TETAMU lagi la,tak leh pakai teros..tak tawu naper…(info:JARING & TETAMU sejenis wifi kat KTSN)..
Someone called me just now..female…my old friend…I mean,my….yeah,my old friend..she sound so deeply sore voice…she wanted to sleep actually…and she asked me to sing a song to her…OMG,time isn’t reach midnight,and she already wanted to sleep…I miss her actually…I don’t know whether she miss me or not…but she already someone’s GF…(I have to forget about her..)…but,a question..why she called me??...asked me to sing a song to her so that she can sleep??...maybe she got wrong person to call??...but she still mention my name..(that a relief..)..but,I didn’t sing to her..we just have a chat,and I waiting until she fell asleep..and I just hang up and sent an SMS to her(maybe she fell asleep already)..(no need to describe what kind of SMS,it’s a friend kind of SMS)…so,that’s all…why I need to think about her anymore??...i have to find a mate..

Jadi,hari ni hari yg agak biasa..no extraordinary things happen to me…gambar pon tak ambik byk…hujan ptg tadi… So,malam ni ingat nak online,tapi disebabkan tenet SLOW nak MAM..aku pon tak tawu nak buat apa….tulis blog,then baru study kot(pergh rajin syial..)..

Monday, January 10, 2011

where do u spend ur time when there is no money in ur pocket

      
  
      Mana lagi..dok dlm bilik ar..hahhaha..serius aku cakap,aku mmg tak leh terperap dalam bilik aku 24 hours...i can turn to a turtle!!..org lain boleh la kot...kalau boleh dalam sehari tu,aku nak press minyak motor aku,KELUAR dari KTSN(kolej tun syed nasir)...gi beli nasi minang ke,gi beli burger kat depan kedai Sani char koew teow ker(walaupon kat cafe pon ada jual burger)...tak pon gi ronda2 around tasik titiwangsa...i need to get fresh air from the outside...tak nak la hidup udara kat sini jer...boleh rosak rongga idong aku..heheh..aku tak ckp yg ktsn ni busuk,tapi aku nk dpt kan kepuasan dgn ronda2 kat luar walaupon sekejap...kalau tak,kompem dlm bilik aku jadi tak torah(tak keruan)...skrg pon tgh tak torah..hahah...
    Kat umah aku pon macam tu..time malam jer,aku mesti nak kuar nek moto..bg alasan kat mak aku nak beli burger la..kalau dah kenyang,bg alasan nak beli teh ais kat Maklom(nma stu tempat kat kmpg aku)...
     Tapi kat KL ni,kalau tak der duit,ape fungsinyer ko keluar???...tapi skrg badan aku kat TS(time square),dan poket aku kering...jualan T-shirt kat sna mmg betol2 mencabar nafsu aku..byk giler yg style2..sweater,round neck t-shirt..argh,rambang mata aku...kalau aku ada duit time tu,kompem aku grab t-shirt ni,aku grab t-shirt tu..hahaha...aku ni tak der la gila shopping smpai mcm tu skali,kalau ada duit,aku beli la baju yg aku suka,shoes yg aku berkenan,pants yg aku minat/tertarik...apa salahnya kalau beli barang yg kita nak,asalkan jgn membazir,jgn boros...
    So,kalau pocket dah kering mcm ni,nak beli pon tak boleh..aku window shopping je la ngan kwn aku..hahahha...ambik baju mahal2..pegi ke fitting room,took a bunch of pictures...hahha..simpan wat collection...kuar dari fitting room,bagi balik kat cina yg tolong jual tu..kesian kat dia,penat promote baju dia kat aku..sorry la brader,gua tak leh beli,duit gua tgh semput la...nnti raya cina gua dtg,lu kasi diskaun,i kasi u buah limau..!..hahahha
     Seperti tajuk kat atas tu yg berbunyi.."where do u spend ur time when there is no money in ur pocket"..study la brader...hahah..exam kan nak dekat..hhowever,apa salanya kuar jalan2 ye tak???...duit tak der pon,kuar je la,hilang kan boring...cari ilham...muhasabah diri dekat shopping mall..ok what..tak salah dowh...tapi tak yah la cuci mata tgk kaki awek2 cina yg pakai suar pendek tu..mmg cari nahas la...baru je nak muhasabah diri,dah kumpol dosa balik...tapi,bg mereka yg kaki shopping @ kaki habiskan duit mak bapak @ kaki melicinkan JPA,window shopping pon dah cukop..hah,apa kata window shopping kat Borders,aku selalu je gi situ...ushar2 buku..novel,best gak...tapi tak beli pon..baca je kat situ,tak dak sapa nak scold korang...kan baik mcm tu,duit tak dak,pi kedai buku,baca buku...dlm pada masa yg sama,korang dah berjalan2,spend time with ur frens,masuk kedai buku lagi tu...pepatah Popular mengatakan,..." a room without books,is just like a body without soul"....maknanya kena baca byk buku la macam tu,baru ada soul..heheh...baca buku tambah byk pengalaman,kita tahu corak pemikiran org luar macam mna..sweet hah??...byk ilmu kita timba...so,dont give any bullshit reason,tak nak kuar,nak dok dlm bilik je sbb duit tak der...tapi kalau kawan/mmber yg ,mmg tak nak kuar tu,jgn la dipaksanya pulak...marah kawan nnti...biar la,mungkin dia ada alasan dia sendiri,takot kalau keluar,terover the budget,ingat duit mkn ari ni,just nak spend rm3 je,skali kalau kuar,rm30..naya kawan..kita kena paham jugak..respect them..jgn paksa2...ok...be balanced...

Sunday, January 9, 2011

when it comes to love..


    
        Bila org tanya aku sal cinta...i'm speechless..mcm la aku pndai sgt soal cintan cintun ni...tak pernah bercinta pon..(tipu sikit)..haha...tipu ar kalau tak pernah JATUH cinta...i think everyone have fall in love..even once..aku pon.. Tapi kalau org tanya aku dah ada awek ke belom,aku malu nak ckp yg aku belom ada awek..but i have to be honest,mmg tak der awek pon sampai skrg.. Tapi diorang tak nak caye,diorang pikir aku 'tak mungkin tak ada awek' (ayat bdk chinese kelas aku)..betol ker tak der orang yang nak kat aku?..kalau pikir2 kan balik,aku ada ramai teman perempuan..ramai jer yg aku kenal..ramai jer yg suka kwan dgn aku... Ada org cakap yg aku ni memilih..ye ker??..mungkin la kot...ye la,takkan nak pilih sebarangan org,ye tak?.. Bila dah ramai sgt kwn aku kapel,aku pon tingin la jugak..cne rasanyer..cne perasaannyer..panggil syg..abg..u..i...oh tidakkkk,tak mungkin..geli geleman dowh...atau,aku ni tak normal??...em,aku layan jer tgk @#$%$#@ yg kawan aku tgk... but i'm not a good followers of @#$%$#@...shit man...(i think every man watch it...watch what??)....damn... kadang2,aku ushar gak awek2 cun kat TS..pavi..sunway..
       Emm,maybe i'm not a good starter...dah byk dh nasihat yg aku terima..lelaki kena start dulu...ok,aku ngaku..kumbang yg cari bunga....timba yg cari perigi..(timba tu pon ada org usung...)..mungkin disebabkan kena reject 2 kali,caused me and myself dont want to find love scenario lagi...nak keja,kumpul duit,then baru awek dtg..maknenyer,awek2 malaysia ni pikir sal duit je ker???...does love is not important anymore??...mna nak cari cinta sejati kat dunia ni??...aku byk sgt tgk cita korea, niiiiii,,, it is so sweet when we love someone,and they repay love to us..it is so sweet when we know that someone that we love,will continuosly love us..how JERK...BULLSHIT...ada lagi ke benda tu zaman skrg??...perghhh,kalau aku ckp bnda tu kat bebudak kapel,kompem aku kena takek kepala...tapi,sape tak nak kehidupan yg bahagia...sentiasa bersama dgn org yg tersyg..aku pon nak...tapi smpai skrg masih tak jumpa???...aku kadang2 sangsi dgn diri aku...mungkin sbb aku ni demand sgt atau tak sedar yg org bg hint kat aku atau aku GAY??..oh no...mintak simpang la ya Allah...kena laknat tu..astaghfirullah hal azim..
     Jodoh tu ketentuan ilahi...kita hanya mampu berdoa...doa la mulai skrg..dapat ister yg chantik2 belako...comel2...baik2....solehah..pandai layan aku...alangkah bahagianya...tak salah kalau kita nak berimpian yer...doa la,insyaAllah Allah dgr doa kita...yg penting kita kena buat baik,agar kita dapat yg terbaik...
     Jadi kepada mereka yg rasa aku buat jahat,aku mintak maaf la..tegor aku direct teros pon tak per...aku dgr,aku ambik iktibar...tapi tolong la jgn kutuk kat blkg..tolong la jgn aibkan aku kat org lain..tolong la jgn buat org lain benci kat aku...
       Ok,back to the bullshit love...em,semua org tawu kot berkapel itu haram..sebenarnya islam nak elakkan umatnya dari melakukan maksiat...mula2 kita kawan jer...tapi perasaan nak pegang tgn afterwards mesti ada...so,dont do the shit...sometime kita terlanjur,sementara ada masa,baik kita bertaubat...(ini dh macam kuliah agama dah ni)..its ok,nasihat menasihati amalan mulia...nasihat ni pon utk aku jugak..haha..
     So,tinking about love is so infinity...kena ada byk pendapat...jgn risau,cinta akan dtg juga...

Saturday, January 8, 2011

Mintak maap pakcik van dan makcik kmpg baru..


huhu..malam yg memenatkan kan...serius aku ckp,jam KL mmg menyakitkan hati..aku yg bawa moto ni pon boleh tersangkut kat tgh2 jalan raya...berhati2 ye adik2,jgn gopoh-gapah..bawak slow2,jgn jadi mcm aku,suka menyelit sesuka suki ati jer...bahaya kot...ada stu hari bila aku lambat masuk kelas...ape lagi,pecut ar nek moto...tapi malangnya jam di tepi fly over,mmg kena buat U-turn nak menghala ke fakulti, aku pon menyelit la ke sini ke sana,demi memendekkan masa utk smpai ke kelas,tak sempat aku nak press minyak,aku terlanggar bontot ambulance,mak ai...bapak malu giler...sampai mak-gad aku boleh terpatah dan tercabut(masa tu aku bawa moto EX5 kepunyaan bapakku...hehe..he dont know about this till now...WARNING:dont tell him)... aku pon apa lagi,belah ar,dari membuang masa bertekak dgn pakcik tu..selamat dia bawa van ambulance bersaiz van2 tempatan malaysia,tak sempat la dia nak kejar aku(sori pakcik van ambulance)...kalau dia bawa van ambulance bersaiz moto aku,dah kompem dia kejar aku..muahaha...pergh,mmg cuak gila wei...sambil bawak moto aku yg dogoi tu ke fakulti,aku tak rasa pon org notice ketiadaan mak-gad aku sehingga kawan aku sendiri yg notice..hahah...aduh,van ambulance lak tu yg aku langgar,bontot lak tu...mmg high taste la aku ni...
            Back to the mlm yg memenatkan ni,di mna aku kuar ngan kwn aku nek moto gara2 nak beli nasi minang...maklum la,itu je yg termampu sementara menunggu JPA ni...dah la jem menguji tahap kesabaran dan keimanan aku...bila jem dah lepas,aku pon bawa la moto slow2 kat kmpg baru tu..lebih kurang 30-40km/jam la...tapi suddenly ada makcik/akak ni buka pntu keta yg dia parking giller baik punya tepi jalan tanpa tgk blkg,perghhh..sikit lagi syial aku nak langgar pintu dia..automatik aku tersembur perkataan 'babi' kat macik tu..astaghfirullah hal azim...aku pon tak sangka aku ckp mcm tu kat dia...hopefully dia tak dgr la...kat traffic light,mulut aku kumat kamit beristighfar....mungkin pikiran aku selama ni agak kotor kot,selalu buat jahat sampai bila aku melatah,aku tersebut 'babi' dan bknnya benda lain..masa dekat traffic light tu,aku termenung la jugak...mungkin silap aku dok sumpah seranah time jem tadi...moga Allah ampun kan dosa ku...makcik/akak yg terlibat,aku mintak sorry ek...tapi makcik/akak kalau nak buka pintu keta,tgk la kenderaan yang lalu kat blkg tu dulu,takot2 nnti mcm2 boleh berlaku..sama2 lah kita majukan negara utk masa depan..heheh...kurangkan kontroversi,tingkatkan prestasi...

Friday, January 7, 2011

New hair cut..


got a new hair cut...buruk dowh...nampak mcm org PENAN pon ada...mcm org SAKAI pon ada...adoi,dulu rmbot pnjg serabut sgt,aku nak alter jer,tapi nak maintain panjang,nak alter bg kemas,tak nak melengkoi2 dah rambut blkg aku ni...ye la,bila g kuliah,buka2 je helmet aku,rambut aku ikot bentuk helmet,tambah rambot kat bhgian blkg ni,dia jdi melengkoi mcm rambut org putih zaman 70-an...biar la,rambut pendek boleh tumbuh pnjg balik(macam mna la aku nk berhadapan dgn masyarakat KTSN nnti)...ok la tu,bila masok kelas je asyik dok kena kutuk(tak kisah pon,aku pon kutuk diowang)...yg nak kutuk rambut tu satu hal...kutuk sal kulit lak..ingat aku ni org asing ker???...hahah...bdk kelas aku mmg sengal dn kurang betol dari aku...muhaaha...aku tawu kulit aku lebih berkilat dari kulit diorang,tapi kulit berkilat yg penoh dgn melanin ni boleh mengurangkan risiko drpd mendapat kanser kulit(untung aku belajar onkologi) compared to the whiter skin...ala,bdk kelas aku yg black pon kutuk aku black,tak sedar diri tol..muahahha...tapi aku tak kisah dowh...asam garam bersahabat,standard ar tu..aku paham..mereka memerlukan kasih syg..hahhahahaha...yang paling aku tak tahann ade ke patot diorang(kanak2 riang PDR...sungguh tak sedar diri) mengata aku buncit n gemuk???..what the hell...kalau yg kurus keding giler nak MAM kata aku buncit/gemuk/montel/comel ok la jugak,ni yg bersaiz XXXL pon ada hati nak mengata jugak....tak kan nak suruh aku beli cermin letak depan diorang pulak..muahahahha...tapi mmg kelakar la kalau XXXL mengata dekat M buncit n gemuk..muahahha...macam tak kena betol situasi tu..aku mengaku yg badan aku ni pon sekarang tengah meningkat naik...alhamdulillah dengan peningkatan itu,menunjukkan aku bahagia di smping yg tersayang....aku tak kisah kalau diorang nak ngata kat aku mcm2 pon sbb diorang sahabat aku,aku syg diorang walaupon kadang2 tension/geram/rasa nak pijak2 jer buku lali diorang meluap-luap dlm ati ku tatkalau kutukan nyaring mereka masuk ke telinga ku...cewah...ayat sastera yg mcm syial..muahhaha...byk lagi moment kelakar dgn mereka yg tak sedar diri ni...nnti aku crita..hahha...

Thursday, January 6, 2011

JPA coming late...Doesn't save my day..


aduh....duit JPA...duit JPA...skrg dah masuk bulan satu...adoi,biasiswa tak masuk2 lagi...tak tahan dowh,kos hiduop kat KL ni tggi..slmt aku tak dak anak bini lagi,nak kena pikir sal mkn minum diowang pulak..adoyai...duit dlm bank dh tggl sratus lebih jer,nak tggu pulak JPA masuk bulan 2(ura2 yg ntah boleh caye ke tak)...aritu cakap bulan 12,smpai skrg tak masuk lagi..tensioon aku..dah 3 ari berturut2 aku makan nasi goreng kampong sebelah nasi minang tu(kawan aku ajak aku g McD aku g jugak...tak tahan syial tgk burger...muahhaha)....nasi tu murah dn byk,3 inggit jer,skali ngan telor,,,,bykkkkkkkkkkk....smpai tak habis la aku mkn,terlampau byk..nak mkn nasi minang(nasi yg femes di kalangan pelajar UKM/KL sbb nasi dia byk,murah,ada mcm2 ingredient,telor ngan daging yg dicarik2...oh,tak lupa jugak ada sup..ok ar tu,dh boleh buat perot kitorang kenyang) yg dijual kat Kmpg Baru tu dh muak dah,dari first year aku dok makan nasi tu,nak jugak try bnda lain..student kat sini semua muka dh mcm ape lagi sbb JPA tak masuk,ramai yg frust giler,dah la masuk U seminggu awal compared to the other U...duit masok lambat lak...(dgn keadaan dpt twu result yg terok dn kena drop subjek),lagi la mmbuat aku tringat kat umah dpt mkn free n watching the TV...home sweet home...kalau kt umah,pintu peti ais tu asyik nak terbuka je(sbb aku yg buka)..mencari makanan di situ..kalau la peti ais tu boleh ckp,mungkin dh byk idea kitorang kongsi bersama...

Wednesday, January 5, 2011

Tuesday, January 4, 2011



makan nasi lemak kat jalan duta sementara menunggu bas nak belik penang...adoi,bagi salam pon tak..assalamualaikum semua...ni la first time aku naik bus berjenama Pancaran Matahari...semua bus dah habis dowh,semua nak balik kampung beraya..aku rasa makcik2 indon kot yg kebas tiket2 bus....konsortium,transnasional,semua boliau...tau tak boliau tu apa??boliau tu kira habis licin la...sort of ar..tepi seat aku ni ada la awek sorang,ala,dah berumur dah pon,tapi dia dudok sebelah tingkap,aduuuhhh,aku mmg tak leh la kalau tak duduk sebelah tgkap,bosan syial,aku nak tgk pemandangan sepanjang perjalann..cewah...aku pon buat2 la alasan,sembang baik punya ngan akak tu,aku kata yg aku ni tak boleh dok kat seat ni,nnti cepat terasa nak muntah,akak tu dgn berat hati n tergopoh-gapahnya bangun n bagi aku dok kat seat dia...owh,how sweet...hahhahah.....dah la first time aku nek bus berjenama panjang tu,first time pulak aku tgk org bergaduh dlm bus tu...sepanjang idop aku kat KL,tak pernah pulak aku tgk org bergaduh dlm bus...yg peliknya, si mamat yg dok buat bising tu kata awek kat blkg dia kacau dia,tarik2 rambut dia...what the hell...habis heboh satu bus...smpai pakcik bus tu kena hentikan bus kat tepi highway...mau tak cuak,aku tgh dgr lagu SNSD, suddenly ada suara awek menjerit,kena marah ngan si mamat tu,i thought problem rumah tangga la sbb mamat tu kata.."hang nak kena mkn dgn penumbuk aku ka???"...bapak garang GILLL...aku pon cuak ar,better aku dok diam2...alasan mamat tu mmg tak leh blah ar,dia kata ada org dok tarik2 rambut dia...hahaha..what a very funny reason...thank god pakcik bus dapat kawal keadaan...bravo ar pakcik bus...u are the hero of the day...

Sunday, January 2, 2011



baskin robbin..ice-cream dia mmg sedap la wei,rasa mcm tak puas makan semangkuk jer,tapi harga mahal nak mampos..puas ati la kan sbb nak celebrate besday aku...tapi celebrate besday pakai duit sndiri...ye ar,mmber2 dah tak ingat besday kita...sedih giler...kat FB tu mmg berlambak yg wish,beratus2,tapi kalau rakan baik ke,sahabat rapat ke yang wish,the feeling is different..kite dah merantau jauh,org pon dh lupe kat kite..sedih syial..hahahha..buat emo boleh...eh,peringatan,aku pi baskin robbin ni bkn sorang2 tau,gila kot mkn ice-cream sorang kat mid-valley..aku pi ngan mmber kolej aku..credit tu faisal sbb teman aku mkn ice-cream yg mahal tu...

kitorg g jalan2,sempat jugak aku curi2 ambik gambar kat fitting room..argh,dh mmg tabiat aku dowh,pilih baju mahal2,tangkap gmbar kat fitting room n buat collections...muahhaha...collection gambar je,tak mmpu dowh aku nak beli baju2 yg mahal GILLLL tu...mesti mamat cina tu bengang ngan aku sbb stay dlm fitting room tu punya la lama..dah la ramai customer menunggu..muahhaha...standard ar tu,customer always right,aku pon customer what....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...