About Me

My photo
Butterworth, Pulau Pinang, Malaysia
hello everybody..assalamualaikum.. selamat sejahtera..this is my district where i expressed my feeling, show myself and i collaged my life. i really enjoy snaping pics!..this is my life...have a nice day to all bloggers..(^_^)..

Thursday, January 13, 2011

Baby face...


Muka2 cute utk santapan rohani...moga kalian terhibur dgn gambar baby2 comel ni..tak kan memanjang aku nak letak pic aku jer..sapa nak anak dia muka macam ni angkat tgn??..perghhh..ramai gilaaa...aku tau,semua nak anak yg comel2..bkn tak boleh,boleh...cari la bini yg comel2..hahahha.....uish,ke situ pulak noh...baby anugerah Tuhan...comel ka tak comel ka tu semua kehendak dia...tapi aku rasa semua baby comel..betol tak??...anak sapa tak comel??..habaq mai...semua mak2 n bapak2 ngaku yg anak depa comel(time baru lahir je la..)..tak semestinya kalau nak anak comel kena kawin ngan bini comel..atau kawin ngan laki comel..perlu kerrrrrrrrr....

Kadang2 genetik memainkan peranan..tapi kalau Allah nak bg yg comel..Dia bg jugak...semua ketentuan dia..kan..aku suka sgt tgk muka bdk2 ni...air muka diorang mmg innocent..bdk2 kan,tak byk buat dosa..tak mcm kita,dah hidup 20,30,40 tahun..dah banyak dosa kita kumpul...dah byk bangunan dosa yg kita bina secara sedar ataupon tidak..kalau diberi pilihan,aku nak jer jadi budak2 balik...boleh buat mcm2 bnda,tak payah pikir byk2..tak payah pikir panjang2..cukup time mak panggil mkn nasi,kita balik mkn nasi...cukup time tidoq,letak kepala atas bantal,teros lenyap di ulik mimpi...tapi sekarang..susah nak ada masa makan nasi dgn mak..bila letak je kepala atas bantal,susah nak tidoq sbb dok pikiaq masalh siang tadi...tu la,bila kita dah meningkat dewasa,umur pon dah makin tua...mati pon around the corner..sbb tu kita kena beringat...(takot pulak aku baca2 balik ayat aku)..tapi benda ni betol..kita tumpang je kat dunia ni..dunia ni milik Allah...(kecomelan pon milik-Nya).....yg penting kita harus berdoa dan teros berdoa...agar doa kita sentiasa sampai kpd-Nya..agar doa kita sentiasa menjadi senjata kita utk teruskan perjuangan kita...

Jadi,back to the adik2 yg comel...we can be as comel as them..we also can be as innocent as them,as well as kita jaga hubungn kita dgn Allah serta makhluk2 nya...lakukan apa yg disuruh..tggalkan larangan-Nya...saranghae..

2 comments:

  1. mimi:weiiiii..tak sangka hang suka bdk2 gak..aku sukeeeeeeeeeee..ngeee(^_^)

    ReplyDelete

org yg mengarut(^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...