About Me

My photo
Butterworth, Pulau Pinang, Malaysia
hello everybody..assalamualaikum.. selamat sejahtera..this is my district where i expressed my feeling, show myself and i collaged my life. i really enjoy snaping pics!..this is my life...have a nice day to all bloggers..(^_^)..

Monday, March 7, 2011

giling rempah dgn muka yang ayu

adoi..dah pukol baper dah ni..baru nak update blog...sorry guys,blog gua ter'bengkalai' seketika..banyak kerja nak di'settle'kan...baru2 ni gua balik hometown,ye la,homemiss bkn homesick ok...aku balik rumah dalam keadaan sihat walafiat.. disebabkan khamis tak der kelas,jumaat pon begitu juga,disambung dgn sabtu dan ahad,so i free about four days dan gua pon balik umah gua kat Penang..belom sampai lagi penang(dalam bus ni),bau masin air laut dah terbau2..perghhh..masin...nampak sgt aku rindu giller kat penang...
btw,before aku balik,mak aku ada bgtau yg tok aku nanti nak buat surgery kat idong dia(there is tumor @ extra daging)..something like that la..aku rasa dah lama kot bnda tu kat idong tok aku(p/s: tok=female)...dari kecik lagi aku tgk,tapi tok aku dapat handle dgn baik jer,sampai la baru2 ni,bila dia sujud waktu solat,her nose bleeds..maksu aku bawa pegi ospital and they made an appointment with doc,nak buat surgery..perghh,makin lawa tok aku nanti...giling rempah dgn muka yang ayu..wauuuu...
mak aku pulak,lately she have a fever,coughing here and there...tok aku pon sama..asyik dok batuk jer...(really make me worried)...sbb tu aku balik tu..heheheh

btw,dinner PDR nak dekat dah..26th march kot,tema retro..dan memang aku tak tawu nak pakai baju aper...salah satu sbb alku balik penang,aku nak ambik baju dinner aku tahun lepas,and mix and match utk dinner this year..ngohe3...
balik umah as usual,mak aku saji dgn mcm2 makanan smpai aku tak larat nak makan(at last,she blame me on how im getting bigger)..urghhhh...but,it is so nice makan ketam masak merah mak gua..mmg jilat semua jari la...slrrpppppppp....


when im home,mak gua selalu ajak gua dgn adik gua pegi movie..this time we watched 'kembar siang'...mak aku ckp best..sebagai pengkritik film yg tak habis belajar,to me,this malay movie is like wekkk(vomit)..boring nak mam...tak pandai la si (what the hell is his name?) mamat tu berlakon...sorry tak ingat nama..
took pics here and there,waiting for my mom belek baju dekat Reject Shop...makan McD(add some lemak lagi in my body)..still,i tak boleh control habit i yg suka mkn fast food...(ada paper yg ckp fast food,somehow give some advantages to human~tak tawu sejauh mana kebenaran)..

nak balik KL ni,mcm2 makanan mak gua suruh gua bawak balik...drpd gua balik rumah dengan mengendong SEBIJI beg,sekarang gua terpaksa memikul 3 BUAH beg...(food only)..omg,how im going to decrease my body weight???...blablabla....

and,sitting in the bus(PlusLiner)..penoh sit i,include bawah kaki,full dgn bag..lalallala....
turun2 je bas,beg plastik yg i bawa jeruk(fresh from penang),terhempas jatuh..pecah wei..malu syial..belengaih..nasib baik pecah sebungkus jer,dua bungkus lagi elok..(apa aku melalut ni)

ok la,malas aku nak cita yg aku ambik cab dari KTM lama balik ke KTSN..payment rm9,and i pay uncle tu rm10(sbb air jeruk tu tumpah jugak kat dlm cab dia,kat bonet tuuu)...extra singgit for my mistake ye uncle..ngeh3...

ok,tonite i attend for a ceramah regarding 'teras aqidah islamiah'...from there
1.jgn mensyirikkan Allah
2.jgn bercakap tentang Allah melainkan apa yg ditulis dalam dalil dan al-quran
3.jgn mengajar tentang cara mengerjakan solat melainkan apa yg ditunjuk oleh Rasullullah..
penceramah agak lantang suaranya(agak berbisa jugak ayat dia)..ada satu kisah yg penceramah crita kat kami,pasal orang asli yg nak reka kepercayaan sendiri...betol jugak apa yg penceramah tu ckp,kita sebagai manusia,pemikiran kita ni ada had/limit..jadi,apa benda yg kita pikir,hanya sampai limit pemikiran kita sahaja...kalau org asli tu nak create their own god,dia akan buat patong yg akhir sekali mirip mcm muka org asli jugak...
mari kita lihat patong hindu...dgn perot buncit,kening tebal..gajah la...semua tu tahap pemikiran org hindu..
buddha pulak,dgn mata sepet...ish,pikir2 sendiri la ptong buddha tu mcm mna...
tapi islam pulak,kita tak zahirkan tuhan kita...kita tak boleh nak fikir yg tuhan kita ni bagaimana rupa dia...syirik tu...jadi,kuatkan lah iman kita,sentiasa percaya bahawa Allah ni sentiasa bersama kita..insyaAllah..
saranghae..(^_^)..

2 comments:

  1. whoaa..ada potensi jadi pak ustaz.:)

    ReplyDelete
  2. amalina:hahaha..banyak la..btw,itu doa..tq2..hahhah(^_^)..

    ReplyDelete

org yg mengarut(^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...